25 anys de la mort de Diana de Gal·les

Rebatejada com la princesa del poble, es va guanyar l'estima de la ciutadania britànica i es va convertir en un dels personatges més coneguts del segle XX

Es complixen 25 anys de la mort de Diana de Gal·les / À Punt NTC

Aquest dimecres es compleixen 25 anys de la mort de Diana de Gal·les en un accident de cotxe a París. Rebatejada com la princesa del poble, es va saber guanyar l'estima de la ciutadania britànica i es va convertir en un dels personatges més coneguts del segle XX. 

És també l'exemple de les conseqüències que pot arribar a tindre la pressió mediàtica. La princesa i la seu parella, Dodi Al Fayed, fugien dels objectius dels paparazzis quan van tindre l’accident. La BBC va anunciar la seua mort la matinada del diumenge 31 d'agost del 1997. L'última imatge de Lady Di amb vida va ocupar els informatius de mitjans de comunicació de tot el món, també els d'ací.

Però l’assetjament dels mitjans va començar a gestar-se molt abans. 750 milions de persones van seguir per televisió la boda de Carles i Diana. De seguida, es va revelar el carisma d'una dona que va revolucionar la manera de relacionar-se amb els súbdits d'una corona amb uns protocols molt rígids.

El seu compromís amb causes humanitàries, sobretot amb els malalts de la sida, i el seu estil i encant personals, van acabar d'enaltir-la com a icona del segle XX. Però va estar lluny de viure un conte de fades, amb un matrimoni infeliç i amb problemes de salut mental.

"N’hi havia tres persones al nostre matrimoni, era un poc multitudinari”, va dir en una entrevista polèmica, on confirmava un secret ben conegut, la relació del seu marit amb Camila Parker Bowles. El divorci la va alliberar del pes de la reialesa, però no d'un l'interés mediàtic que va posar fi a la seua vida. 32 milions de britànics veren per televisió el funeral de la princesa del poble.

El seu amic Elton John va reescriure la lletra d’una de les seues cançons en un homenatge i un adeu a Diana Spencer, la rosa d'Anglaterra.

També et pot interessar

stats