Els 213 migrants de l’Ocean Viking desembarcaran a Sicília

L’Open Arms i l’Aita Mari busquen un port segur per a desembarcar les vora 150 persones que porten a bord.

Rescat de migrants a l'Ocean Viking

L’Ocean Viking ha rebut autorització per a desembarcar a Messina (Sicília) les 213 persones rescatades que segueixen en el vaixell. 

Davant l’empitjorament de les condicions meteorològiques, les dues ONG responsables del vaixell de rescat, Metges sense Fronteres i SOS Mediterranée, esperen que les persones rescatades que segueixen a bord de les embarcacions espanyoles Open Arms i Aita Mari també puguen xafar terra ràpid.

L’Open Arms va rescatar 73 persones que anaven en una llanxa a la deriva i amb risc de naufragi en aigües del Mediterrani central, al nord de la costa de Líbia. 11 persones ja han sigut evacuades de l'embarcació enfront de la costa de la localitat italiana d'Augusta i es dirigeixen a Itàlia. No obstant això, l'ONG espanyola ha fet una crida als governs europeus perquè autoritzen un port segur en què puguen desembarcar la resta de migrants que porten a bord des de fa tres dies, ja que diuenque la situació és crítica.

A més, l’Aita Mari, el vaixell de rescat de l’ONG basca Salvament Marítim Humanitari, va auxiliar 78 persones que es trobaven en perill al Mediterrani. El vaixell de rescat , que es troba en la costa est de Sicília per a reduir l'impacte de la borrasca, ha demanat una resposta "urgent" de Malta o Itàlia per a desembarcar els migrants perquè la situació a bord "és molt complicada".

143 rescatats per la guàrdia costanera italiana

D'altra banda, la guàrdia costanera italiana va albirar una xicoteta pastera en dificultat a menys d'una milla de la costa de l'illa de Lampedusa, al sud d'Itàlia, que, moments després, es va afonar.

Les embarcacions dels guardacostes han rescatat 143 persones, que han portat a l'illa, i han pentinat la zona a la recerca d'altres possibles supervivents. No obstant això, els socorreguts han confirmat la desaparició de vint persones.

També et pot interessar

stats