21 corredors moren en una ultramarató a la Xina pel fred extrem

Els participants havien de recórrer uns 100 quilòmetres camp a través en una zona muntanyenca de gran altitud

Equips de rescat treballen a Baiyin, a la província de Gansu / Reuters

Almenys 21 persones han mort a causa del fred durant una carrera de muntanya que s'ha fet aquest dissabte en una zona turística de la província septentrional xinesa de Gansu, segons informa aquest diumenge la premsa local.

La carrera, en la qual els 172 participants havien de recórrer uns 100 quilòmetres camp a través en una zona muntanyenca, va ser interrompuda després que alguns corredors mostraren signes d'hipotèrmia i problemes físics després de la caiguda sobtada de les temperatures en una zona de gran altitud.

Afectats pel granís, la pluja gelada i els vendavals, alguns van desaparéixer cap a les 13:00 hora local (05:00 GMT) del dissabte. Finalment, després de més de 24 hores de rescat en què han participat 1.200 efectius, s’ha confirmat la xifra total de 21 morts.

Les informacions oferides pel govern local indiquen que 151 dels participants estan fora de perill, encara que huit van patir xicotetes lesions, per les quals han rebut tractament mèdic, i estan estables.

Segons els rescatadors, el principal problema va ser que les temperatures van baixar fins a prop de 0 °C i que els corredors vestien peces fines que no els van protegir del fred a una altura d'uns 2.000 metres.

Un dels participants, citat pel portal de notícies Sixth Tone, apunta que els comunicats meteorològics del dia anterior no havien previst les condicions climatològiques extremes, que van sorprendre els atletes.

Les autoritats provincials han obert una investigació sobre aquest tema, mentre que l'alcalde de la ciutat de Baiyin, que organitza l'esdeveniment des de fa quatre anys, va expressar "un profund sentit de culpa i remordiment", alhora que va traslladar el condol a les famílies de les persones mortes.

També et pot interessar

stats