17 miners atrapats en la inundació d'una mina a la Xina

Fins al moment, s'han pogut rescatar 26 dels 43 treballadors que hi havia a l'interior.

Interior d'una mina de carbó
Interior d'una mina de carbó / Imatge d'arxiu

Dèsset miners han quedat atrapats per la inundació d'una mina de ferro a Cuihongsan, a la província de Heilongjiang, al nord-est de la Xina. Segons el govern local, l'accident va ocórrer al voltant de les les 03.00, hora local, quan hi havia 43 treballadors a la instal·lació. 26 d'ells han pogut ser rescatats, mentre que altres dèsset continuen atrapats. Els equips de rescat han localitzat dotze d'aquests últims miners i encara intenten establir contacte amb altres cinc. 

Les mines xineses, especialment les de carbó, principal font d'energia del país, registren una alta sinistralitat i es compten entre les més perilloses del món, tot i que en els últims anys ha baixat significativament el nombre d'accidents mortals. 

El 2017, només en els jaciments hullers xinesos van produir-se 219 sinistres amb 375 morts. Amb tot, aquesta xifra va suposar un descens del 28,7% respecte de 2016, i va ser quasi 20 vegades menor que a principis de la dècada passada, quan s'arribaren a comptabilitzar fins a 7.000 morts anuals. 

L'últim accident va tindre lloc el 25 de febrer passat, en què 22 miners moriren quan el camió que els transportava a l'interior d'un pou va accidentar-se a causa d'una fallada en els frens. 

També et pot interessar

stats