Els 150 migrants del Diciotti esperen el permís per a desembarcar davant la negativa del govern italià

El ministre Matteo Salvini amenaça amb limitar dotació a la Unió Europea si no els reubica a altres països.

Immigrants a bord del Diciotti continuen a l'espera per a desembarcar al port de Catania
Immigrants a bord del Diciotti continuen a l'espera per a desembarcar al port de Catania / Orietta Scardino (Efe)

Després d'haver estat alguns dies a la deriva, els 150 migrants rescatats en aigües malteses esperen a bord del Diciotti el permís per a desembarcar. Atracats al port italià de Catània des de fa ja quatre dies, el govern italià manté la seua negativa com a mesura de pressió perquè la Unió Europea els reubique en altres països.

El vicepresident del govern italià, Luigi Di Maio, ha amenaçat aquest dijous amb la reducció de la contribució anual que aporta Itàlia al pressupost de la Unió si els països membres no distribueixen els immigrants. En aquest sentit, ha argumentat que si els socis no gestionen junts el fenomen migratori, el país no votarà una llei pressupostària que preveu un finançament de 20.000 milions d'euros.

"Estem atents a les condicions sanitàries i al respecte dels drets humans", ha argumentar Di Mario sobre els immigrants que continuen al guardacostes des de fa huit dies.

El 16 d'agost aquesta embarcació es va fer càrrec de 177 immigrants i va estar a la mar durant cinc dies fins que el govern italià va autoritzar aquest dilluns que atracara al port de la ciutat siciliana de Catània. Des de llavors, aquestes persones han continuat a bord perquè el ministre italià d'Interior, i també vicepresident, l'ultradretà Matteo Salvini, no n'autoritza el desembarcament, una decisió que és competència del seu departament. Per la seua banda, Salvini ha accedit aquest dimecres que baixaren 27 menors, d'edats compreses entre 14 i 17 anys, després de fortes pressions per part d'organitzacions i d'institucions italianes.

També et pot interessar

stats