125.000 persones han participat en les protestes de França

Les manifestacions han deixat 1.385 detinguts i 135 ferits.

Protestes dels Jupetins Grocs a França

Les protestes dels Jupetins Grocs han aconseguit el suport de 125.000 persones que aquest dissabte han tornat a eixir al carrers de França, 10.000 dels quals a París. Les forces de seguretat han realitzat 1.385 detencions, segons ha anunciat el ministre francés d'Interior, Christophe Castaner.

Aquesta xifra podria augmentar en les pròximes hores, ja que els disturbis continuen actius en la capital i en altres ciutats, segons ha informat Castaner en una compareixença que ha fet juntament amb el ministre francés Édouard Philippe, el qual ha expressat la seua satisfacció per l'acció de la policia.

Philippe ha remarcat que "les forces de l'ordre han fet que es respecte la llei" i ha afirmat que ara és el moment per al diàleg. Un diàleg que ell mateix va iniciar dissabte amb els representants del moviment dels Jupetins Grocs, i que "ha de continuar", ha indicat.

El titular d'Interior ha assenyalat que durant aquest quart dissabte consecutiu de mobilitzacions dels Jupetins Grocs, 118 manifestants han resultat ferits, als quals cal afegir els 17 agents de les forces de l'orde. A més, ha recordat que dissabte passat 201 manifestants i 284 policies i gendarmes van resultar ferits en els disturbis. 

Tot i que el nivell de violència s'ha reduït, l'ha condemnat perquè és "totalment inacceptable" i ha recordat que els agents continuaran treballant tota la nit. Per la seua banda, el primer ministre ha avançat que el president francés, Emmanuel Macron, es pronunciarà públicament per a aportar elements de diàleg.

També et pot interessar

stats