10 morts en un tiroteig en un institut de Texas

El jove atacant, que ja ha sigut detingut, havia preparat més explosius que finalment no van exclatar.

Mostres de condol per la masacre a l'escola de Texas
Mostres de condol per la masacre a l'escola de Texas / Trish Badger (Reuters)

10 persones han mort assassinades en un tiroteig en un institut de Santa Fe, al sud-est de Texas. Un estudiant de 17 anys, Dimitrios Pagourtzis, va matar 9 companys i un professor després d’obrir foc durant una classe. La policia ha detingut l’atacant i investiga els artefactes explosius trobats a l’interior i l’exterior de l’escola.

El menor no va disparar indiscriminadament, va atacar de manera selectiva les víctimes durant la classe d’art del matí. Va emprar un revòlver i una escopeta de son pare, ambdues comprades legalment. A més, havia disposat artefactes explosius a l’interior i l’exterior del centre que no arribaren a esclatar. Les investigacions sobre l’estudiant continuen obertes i comproven missatges que havia escrit en el seu ordinador i mòbil, on deixava constància de la intenció d’atacar l’escola i suïcidar-se després.

Es tracta del segon tiroteig a Texas en menys d’un any. El novembre passat, un home armat va assassinar 26 persones durant la missa de diumenge en una església rural. A Parkland, Florida, va tindre lloc l’última massacre en una escola, on van morir 17 persones. El crim va generar una onada de mobilitzacions en tot el país i va reobrir el debat sobre la possessió d’armes als Estats Units.

El president Donald Trump, pròxim a la indústria armamentística i dubtós sobre l’enduriment del control de les armes, ha enviat un missatge de condol en què també ha afegit que "l'administració està decidida a fer tots els possibles per a protegir els nostres estudiants, la seguretat en les escoles i mantindre les armes fora de qui supose una amenaça per a ells mateixos i para la resta”.

També et pot interessar

stats