Yolanda Díaz obri la possibilitat que els ERTO es puguen estendre fins a final d'any en alguns sectors

La ministra de Treball ha mantingut una reunió amb la patronal i els sindicats sobre el futur d'aquesta prestació.

La ministra de Treball, Yolanda Díaz, durant una comissió del Congrés
La ministra de Treball, Yolanda Díaz, durant una comissió del Congrés / Europa Press

El govern espanyol obri la possibilitat a allargar els expedients de regulació temporal d'ocupació (ERTO) més enllà del 30 de juny. La ministra de Treball i Economia Social, Yolanda Díaz, ha afirmat aquest dimecres que està oberta "sens dubte" que es puguen estendre fins a final d'any en els sectors que ho puguen necessitar.

Aquest dimecres ha sigut la reunió setmanal de la comissió tripartida per al futur d'aquests ERTO, amb presència de l'executiu, la patronal i els sindicats. Després, Díaz ha assenyalat en RNE que "hui és una evidència que l'empresa i els treballadors volen que s'estenguen més enllà".

Treball també ha plantejat que es mantinguen els avantatges en la protecció per desocupació: que el cobrament de l'atur no consumisca dret a desocupació en el futur i que els treballadors continuen accedint a la prestació, encara que no tinguen el mínim cotitzat.

Díaz ha assenyalat que, sense els expedients temporals que va redissenyar el govern espanyol per a fer front a la crisi sanitària, la destrucció d'ocupació hauria sigut "massiva" a Espanya. Al mes de maig van eixir dels ERTO per força major un 15% dels treballadors inclosos. No obstant això, encara hi ha quasi tres milions de treballadors en aquest tipus d'expedients.

També et pot interessar

stats