La Xina declara "il·legals" totes les transaccions de criptomonedes

Considera que alteren "l'ordre econòmic i financer" i que fomenten "activitats il·legals i delictives"

Representació de la criptomoneda Bitcoin
Representació de la criptomoneda Bitcoin / Reuters

El Banc Popular de la Xina ha publicat aquest divendres un comunicat en què explica que "les criptomonedes no són de curs legal" i declara que les transaccions de monedes virtuals són "il·legals" perquè "alteren l'ordre econòmic i financer".

El Banc Popular, juntament amb altres nou institucions governamentals xineses com l'Administració Central del Ciberespai i el Ministeri de Seguretat Pública, enumera les "activitats il·legals i delictives" generades per "les transaccions de monedes virtuals", que inclouen: "blanqueig de diners, recaptació il·legal de fons, frau, esquemes piramidals i altres". Aquestes activitats "posen en greu perill" la propietat dels ciutadans, segons el comunicat.

El Banc Popular esmenta específicament Bitcoin i Ethereum i altres "monedes virtuals emeses per autoritats no monetàries" per a recordar que no tenen "el mateix estatus que la moneda de curs legal" i, per tant, "no poden circular en el mercat com a moneda".

El comunicat també demana a les autoritats locals que "enfortisquen la supervisió" per a construir "un sistema de prevenció i eliminació de riscos d'especulació".

Al juny algunes regions de la Xina van suspendre les operacions de "minatge" de criptomonedes a instàncies del govern central, que va iniciar una campanya contra aquestes activitats a causa del seu alt consum d'electricitat.

La campanya de Pequín contra el Bitcoin i altres criptomonedas no sols té com a objectiu estalviar energia –que escasseja al país enguany– sinó també reduir les emissions derivades de la producció. També s'emmarca en els plans de reducció de riscos financers.

També et pot interessar

stats