La xifra de negocis del sector serveis es desploma un 28,5% al maig

Tot i això, implica una millora de 8,5 punts respecte a la dada de l'abril, quan es va donar la major caiguda de la sèrie històrica.

El sector serveis modera la caiguda de la facturació respecte a l'experimentada a l'abril per la crisi sanitària
El sector serveis modera la caiguda de la facturació respecte a l'experimentada a l'abril per la crisi sanitària

La xifra de negocis del sector serveis es va desplomar un 28,5% al maig a la Comunitat Valenciana en comparació amb el mateix mes de l'any anterior. Això sí, està per davall del descens experimentat en tot Espanya, del 33,6%, segons dades publicades aquest divendres per l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

En el rànquing de comunitats autònomes, la valenciana és la sexta amb una menor caiguda, per darrere de Múrcia (-11,5%), Extremadura (-19,3%), Navarra (-24,5%), Castella-la Manxa (-27%) i Aragó (-28,2%).

D'esta manera, el sector serveis modera la caiguda de la facturació respecte a l'experimentada a l'abril per la crisi sanitària i que va ser la més gran de la sèrie històrica. Així, a la Comunitat Valenciana, la caiguda interanual del maig (28,5%) representa una millora respecte a l'abril, quan la davallada va ser del 37%.

Si analitzem des del gener, la xifra de negocis en el sector s'ha retallat un 15% a la Comunitat Valenciana davant el 18,5% de mitjana registrat a escala estatal, segons l'INE.

També et pot interessar

stats