La xifra de famílies i empreses en concurs de creditors cau un 19,1% de gener a març

La Comunitat Valenciana va ser en el primer trimestre de l’any la segona autonomia on més suspensions de pagaments i fallides es van declarar.

Arxiu
Arxiu
11 de maig 2020 - 10:17

La impossibilitat de fer front a les obligacions de pagament i als deutes va fer que entre el gener i març, un total de 208 persones i empreses a la Comunitat Valenciana presentaren un concurs de creditors, segons les dades de l’Institut Nacional d’Estadística (INE). Aquesta xifra suposa una forta caiguda del 19,1%. Tot i això, la Comunitat Valenciana és la segona autonomia on més concursos de creditors s’han presentant durant el primer trimestre de l’any, sols per darrere de Catalunya.

En el conjunt d’Espanya, el nombre de concursos de creditors presentats per famílies i empreses baixaren un 22,3% durant el primer tram de l’any. L’any passat, no obstant això, a la Comunitat Valenciana va créixer un 12% la xifra de concursos de creditors presentats.

Entre gener i març, 199 dels concursos presentats a la Comunitat Valenciana foren voluntaris i nou, necessaris. Del total, a més, 145 els presentaren empreses: 30 del sector industrial, 14 de la construcció, 32 del comerç, 13 d’activitats professionals, 10 del transport i 4 d’hoteleria, per esmentar els principals sectors. I per nombre de treballadors, les xifres de l’INE evidencien que són les pimes i micropimes les que van recórrer a aquesta fórmula. De fet, només quatre empreses que sol·licitaren concurs de creditors tenien més de 50 treballadors i a penes 3, més de 100.

També et pot interessar

stats