El xicotet comerç demana retardar les rebaixes

Les altes temperatures estan alentint la venda de roba d’hivern i en el sector demanen ajustar-se a la realitat del canvi climàtic

Ofertes de roba d'hivern pel Black Friday / À Punt NTC

El fred no acaba d'arribar i això està alentint la venda de roba i calcer d'hivern. Al sector el preocupa no arribar a vendre suficient gènere per a compensar els descomptes que hauran de fer en l'època de les rebaixes. Perquè, amb temperatures que superen els vint graus al migdia, poques persones pensen a comprar un abric o unes botes folrades.

Per això, cada vegada més veus demanen que les rebaixes es facen més tard i s'ajusten a la realitat que imposen les altes temperatures. “Almenys que les retarden un mes, que les rebaixes començaren a l’agost i després, al gener o al febrer”, diu la botiguera Ángeles Pérez, de Moda d’Andara.

Un camí difícil de transitar per al xicotet comerç si les grans cadenes no l'aplanen. “S’ha de tindre en compte que les franquícies des de primeries d’agost estan amb la temporada d’hivern, aleshores t’obliguen un poc”, declara Carmen Verdú, de Calzados Dúver.

Els descomptes del Black Friday i el bo comerç posat en marxa en molts municipis ajuden a dinamitzar les vendes de gènere d'hivern, però són insuficients per a pal·liar un problema que transcendeix l'economia: el canvi climàtic.

També et pot interessar

stats