Wallbox anuncia un ERO per a 156 empleats dels centres de València, Barcelona i Madrid

L’empresa també ha pres mesures addicionals per a retallar despeses, com no renovar contractes temporals

Una de les fàbriques de Wallbox a Barcelona, inaugurada a l'abril de 2022
Una de les fàbriques de Wallbox a Barcelona, inaugurada a l'abril del 2022 / David Zorrakino | Europa Press

L'empresa barcelonina Wallbox, especialitzada en carregadors per a vehicles elèctrics, ha presentat aquest dilluns als representants dels treballadors la intenció d'acomiadar 156 empleats a Espanya “per causes econòmiques”, onze d’ells contractats per Electromaps, una altra empresa del mateix grup. Les eixides afectarien els sis centres que la companyia té a Espanya: quatre a Barcelona, un a Madrid i un altre a València.

El 19 de gener l'empresa ja va anunciar la intenció de retallar al voltant d'un 15% de la plantilla, integrada per uns 1.400 empleats a tot el món, per a reduir costos davant de les dificultats del mercat automobilístic. La companyia i els representants dels treballadors han tingut aquest dilluns una primera presa de contacte merament informativa entre les parts, on l’empresa ha explicat que també ha pres mesures addicionals per a retallar despeses, com no renovar contractes temporals.

El grup ha assenyalat que no es pronunciarà fins que acabe el procés negociador d'aquest expedient de regulació d'ocupació (ERO), que acaba de començar i que es pot allargar trenta dies.

Quan va comunicar les intencions, la signatura va informar que emprenia “un programa de reducció de despeses, amb l'objectiu d'adequar l'estructura de costos a les previsions de vendes per al 2023” i que la voluntat era aconseguir un estalvi anual de cinquanta milions d'euros.

També et pot interessar

stats