Les VTC demanaran al nou Consell una normativa sense limitacions

El taxi defensa que hi ha una llei orgànica que diu que no poden fer serveis urbans

Condutor a l'interior d'un VTC / À Punt NTC

Les VTC, vehicles de transport amb conductor, demanaran al nou Consell que fixe una normativa autonòmica com la que hi ha a Madrid, on treballen sense cap limitació. El sector apel·la a una recent sentència europea i a un dictamen que han encarregat a dos professors de Dret. El taxi respon que tot és una cortina de fum per no aplicar la legislació actual. 

Andrés Boix és un dels dos experts a qui han encarregat un dictamen que conclou que les VTC sí que poden treballar legalment en el servei urbà de la Comunitat Valenciana i desmunta a més totes les prohibicions i restriccions que pateixen. El professor de Dret Administratiu declara que el text normatiu és contrari “al dret espanyol i europeu, perquè tu no pots fer una legislació limitant una activitat econòmica per tal de protegir una altra”.

El sector té clar el model i la primera petició al nou Consell, Ricardo Gómez, president de l’associació professional de la mobilitat de la Comunitat Valenciana, ha anunciat que demanarà una reunió “al més prompte possible per tractar de modificar el decret llei valencià”. Confirma que, com a associació, esperen “arribar al mateix model que opera a Madrid. Volem que desaparega el temps de precontractació, que es puga aparcar en superfície i que es puga estar estacionat esperant els serveis que entren directament per l’aplicació o precontractació”.

Per al taxi tot és una cortina de fum per no aplicar la legislació actual. Fernando del Molino, president de la Confederació del Taxi de la Comunitat Valenciana, és rotund: “Però dir que les VTC poden fer serveis urbans, tenint en compte que hi ha una llei orgànica nacional que diu que no poden fer serveis urbans i no hi ha cap norma autonòmica que diga clarament i explícitament que poden fer serveis urbans és retòrcer el dret fins a l’absurd”. Una batalla jurídica que apunta –ara sí– a la carrera final.

També et pot interessar

stats