Vora el 60% dels afectats pels ERTO han tornat a l’activitat

Les empreses poden reincorporar els empleats de manera parcial amb la modalitat de reducció de jornada.

La majoria dels ERTO que s'han resolt són dels sectors serveis i indústria, seguits per la construcció.
La majoria dels ERTO que s'han resolt són dels sectors serveis i indústria, seguits per la construcció.
23 de juliol 2020 - 18:11

Més de 250.000 treballadors han recuperat l’activitat després d’un expedient de regulació d’ocupació (ERTO) a la Comunitat Valenciana, una xifra que suposa el 59,3% del total dels afectats per aquesta mesura.

Segons les dades de la Tresoreria de la Seguretat Social, a la província de València s’han incorporat a l’activitat econòmica 130.035 treballadors, 94.610 a la d’Alacant i 27.997 a la de Castelló. Aquestes dades fan referència al període corresponent entre el 12 de març i el 22 de juliol de 2020.

La majoria de les empreses que estan rescatant ho estan fent amb la fórmula de l’ERTO per força major total, que permet rescatar una part de la plantilla i mantindre l’altra. No obstant això, aquests esdevindran ERTO parcials si és possible el retorn gradual a l’activitat, si els treballadors s’incorporen amb la modalitat de reducció de jornada.

La Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball ha resolt un total de 62.872 ERTO dels 66.299 que s’han presentat a data de 22 juliol, la majoria dels sectors serveis i indústria, seguits per la construcció.

També et pot interessar

stats