Vora 440 empreses abandonen Catalunya com a seu social en el primer semestre

La federació de xicotetes empreses valora positivament la xifra, perquè es menor que la dels primers mesos de 2018.

Vora 440 empreses abandonen Catalunya com a seu social en el primer semestre
Vora 440 empreses abandonen Catalunya com a seu social en el primer semestre
09 de desembre 2019 - 16:08

Vora 440 empreses han traslladat la seua seu social fora de Catalunya durant el primer semestre d’enguany, segons un informe que analitza la situació econòmica i laboral de les pimes catalanes elaborat per la Federació d'Empresaris de la Petita i Mitjana Empresa de Catalunya (Fepime). 

En aquest informe també consta que a la comunitat es van establir 116 empreses menys de les que van canviar la seua seu, ja que 324 mercantils van situar la seua seu social a Catalunya durant el mateix període. 

Malgrat l’eixida de 440 empreses, la presidenta de Fepime, Maria Helena de Felipe, ha destacat que el saldo ha sigut "molt inferior" al registrat en el primer semestre de 2018 (-2.072 empreses) degut a la situació política.

A més, l'informe detalla que cinquanta de les empreses que han instal·lat la seua seu a Catalunya han tornat després d’haver abandonat aquesta autonomia per a traslladar-se a Madrid i València, la qual cosa evidencia, segons Fepima, una major "confiança per als mercats".

Dos de les firmes que han arribat a Catalunya durant el primer semestre de 2019 són operadores del grup petrolífer GM, la qual cosa ha contribuït, segons la patronal, a que Catalunya tancara el primer semestre de l'any amb un saldo de vendes de 1.048,8 milions d'euros, la major xifra de l’estat espanyol.

Creació d'empreses

Respecte a la creació d'empreses, a Catalunya es van registrar 13.967 noves societats mercantils fins a setembre, un 2,82% més respecte al mateix període de l'any anterior, mentre que es van dissoldre unes 1.482, és a dir, un 2,24% menys en termes interanuals.

La presidenta de Fepime també ha rebut amb optimisme aquest resultat, perquè la tendència en el conjunt d'Espanya ha sigut inversa en el mateix període: han disminuït un 1,86% les creacions d'empreses i han crescut un 1,57% les dissolucions.

També et pot interessar

stats