Vodafone tancarà un miler de botigues a Europa en els pròxims dos anys

La multinacional, que acaba d'aplicar un ERO a Espanya, vol adaptar els locals segons els nous models de consum.

En imatge, una botiga de Vodafone
En imatge, una botiga de Vodafone / Europa Press

El grup Vodafone ha iniciat un procés de revisió de les activitats de les botigues detallistes que podria suposar el tancament d'uns mil establiments a Europa durant els pròxims dos anys. Això representa al voltant del 15% de les 7.700 que opera actualment.

El conseller delegat del grup Vodafone, Nick Read, també ha avançat que la companyia espera transformar el 40% dels establiments per a adaptar-se als canvis de comportament dels consumidors. Aquesta renovació consisteix a actualitzar les botigues existents a formats més grans o reduir-les a punts on els consumidors poden recollir comandes ja adquirides en altres plataformes digitals.

Read ha assenyalat que la revisió dels establiments minoristes s'ha iniciat a partir d'una anàlisi de dades a Espanya -on la multinacional compta amb 33 botigues pròpies- combinant les dades dels consumidors amb xifres financeres i altres analítiques de fonts com Facebook.

Vodafone acaba d'aplicar un expedient de regulació d'ocupació a la seua plantilla espanyola, de més de 5.000 persones, que s'ha saldat amb 916 eixides i 82 prejubilacions. L'ERO contemplava l'acomiadament de 182 treballadors i treballadores a la Comunitat Valenciana.

També et pot interessar

stats