Vodafone proposa un ERO que podria afectar 1.200 empleats a Espanya

Amb el procediment d'acomiadament col·lectiu pretén revertir la caiguda dels ingressos produïts per un mercat de baix cost.

El conseller delegat de Vodafone Espanya, Antonio Coimbra
El conseller delegat de Vodafone Espanya, Antonio Coimbra / Efe

Vodafone Espanya ha obert un procediment d'acomiadament col·lectiu "per raons econòmiques, productives i organitzatives", que afectarà un màxim de 1.200 persones, el 23,5% de la plantilla.

L'operadora ha detallat que ha convocat als sindicats per a iniciar a finals de gener el període de consultes d'aquest Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO). El procés es prolongarà durant un mes en què l'empresa buscarà un acord amb els representants dels treballadors.

Amb aquest ERO, l'empresa persegueix "revertir la negativa evolució del negoci”, a més de dissenyar una organització "més competitiva i millor adaptada" al que demanen els clients.

Atribueixen la situació a un mercat on creix la demanda, però els preus no augmenten. Segons diuen, prop del 50% de les altes brutes estan associades amb ofertes de baix i mig preu. Aquest mercat ha portat ja a caigudes dels ingressos i del resultat brut d'explotació en el primer semestre de l'actual exercici.

També et pot interessar

stats