Vodafone manté la decisió d'acomiadar 1.200 persones a Espanya

Els sindicats han rebutjat l'oferta de la companyia després de la primera presa de contacte amb l'empresa.

Shailesh Andrade (Reuters)
Shailesh Andrade (Reuters)

La companyia de telefonia, internet i televisió Vodafone ha mantingut les seues condicions inicials per a dur a terme l'ERO, segons el qual pretén acomiadar 1.198 persones dels seus llocs de treball, de la plantilla de vora 5.100 persones amb què compta a Espanya.

Així ho han fet saber fonts sindicals després de la primera presa de contacte amb l'empresa per negociar les condicions d'aquest expedient de regulació, el tercer que du a terme l'operadora a Espanya en els últims sis anys.

Segons els sindicats, Vodafone ha oferit l'acomiadament d'un 23,5% de la plantilla i unes condicions de partida per a la negociació que suposarien la prejubilació per als majors de 56 anys amb deu anys d'antiguitat, que se n'anirien amb un 80% del seu salari fix més 50% del variable, i una indemnització d'acomiadament per a la resta de treballadors i treballadores de 32 dies per any treballat, amb un màxim de 20 mensualitats.

Totes les organitzacions han rebutjat la proposta, que a més estipula que les eixides es produiran de març a juny, i els ajustos fins a finals d'any. UGT ha qualificat l'afectació el ERO "d'inacceptable" i les condicions de "paupèrrimes".

Sense dades de com afectarà la Comunitat Valenciana

Tot i que segons fons sindicals encara no se sap l'afecció que aquesta mesura tindrà al nostre territori, durant la jornada de divendres estan convocades a les 14:30 h diverses assemblees informatives a les seus de la ciutat de València, on està previst que s'estudie i es valore si s'enduriran les mobilitzacions que ja es van anunciar. Segons el calendari de protestes inicial els sindicats majoritaris convoquen parades d'una hora (de 12:30 a 13:30 h), els dies 29 i 31 de gener, i 5 i 7 de febrer.

València és la segona ciutat d'Espanya en nombre de treballadors en Vodafone, després de Barcelona. A tota la província hi treballen més de 500 persones, distribuïdes especialment als centres de Vara de Quart (que pertanyia a Ono) i Antiga Senda de Senent, a la ciutat de València, i Font del Gerro, a Paterna (també d'Ono). Per aquest motiu, els sindicats preveuen "un impacte fort" de l'ERO de Vodafone a la Comunitat Valenciana.

També et pot interessar

stats