Vodafone anuncia una retallada d’11.000 treballadors a Europa

La multinacional impulsa un pla de reestructuració a Alemanya, mentre que executarà una revisió estratègica a Espanya

Seu de Vodafone a Madrid, en una imatge d'arxiu
Seu de Vodafone a Madrid, en una imatge d'arxiu / Europa Press

L'operadora de telecomunicacions Vodafone ha anunciat una important retallada de personal: té intenció d’eliminar 11.000 llocs de treball a Europa al llarg de tres anys. L’objectiu d’aquesta reducció és, segons argumenten fonts de l’empresa, simplificar l'organització de la companyia, que emprendrà un pla de reestructuració a Alemanya i una revisió estratègica a Espanya. La multinacional no ha concretat en què afectarà aquests plans a la divisió espanyola de l’empresa de telecomunicacions.

"La nostra actuació no ha sigut prou bona", ha reconegut la consellera delegada de Vodafone, Margherita Della Valle, en la presentació dels comptes anuals de l'operadora. A pesar que Vodafone va registrar un benefici net atribuït d'11.838 milions d'euros en el tancament de l’any fiscal, en contrast amb els 2.237 milions de l’any anterior, l'empresa va subratllar que els seus comptes recullen la venda de Vantage Towers.

"Vodafone ha de canviar", ha assegurat Della Valle, per a qui les prioritats són els clients, la senzillesa i el creixement. "Simplificarem la nostra organització, eliminant la complexitat per a recuperar la nostra competitivitat", ha afirmat.

D'aquesta manera, la companyia ha anunciat durà a terme comiats massius en els pròxims tres anys, perquè reduirà les funcions a Europa. Dins d’aquests plans, Vodafone preveu el comiat d’11.000 llocs de treball per a simplificar tant la seu central com els mercats locals.

Així mateix, Vodafone ha avançat que aplicarà un pla de reestructuració a Alemanya, mentre que executarà una revisió estratègica a Espanya.

"Serem una organització més àgil i senzilla, per a augmentar la nostra agilitat comercial i alliberar recursos", ha explicat l'empresa, que centrarà els seus recursos en una cartera de productes i geografies que tinga la grandària adequada per al creixement i la rendibilitat en el temps.

També et pot interessar

stats