Vodafone anuncia als sindicats el tancament de 34 botigues pròpies a Espanya

Aquest dimarts s’ha celebrat la primera reunió de la taula negociadora de l'ERO que va presentar la companyia el 15 de setembre

Façana de la tenda de Vodafone a Barcelona
Façana de la botiga de Vodafone a Barcelona, una de les que es veuran afectades / Shutterstock

Vodafone tancarà 34 botigues pròpies a Espanya, on treballen 237 persones. És el que ha comunicat la companyia als sindicats durant la primera reunió de negociació de l'acomiadament col·lectiu, previst per a 509 persones, davant de les 515 inicials, segons han informat fonts sindicals.

Aquest dimarts s’ha mantingut la primera reunió de la taula negociadora de l'ERO presentat per Vodafone el 15 de setembre. Fonts de l'empresa no han volgut fer cap comentari “per respecte al procés”. Les botiques afectades es troben ubicades en algunes de les principals ciutats d'Espanya, entre altres Madrid, Barcelona, Bilbao, Sevilla, Màlaga, Granada, Còrdova i Palma, segons els sindicats.

Segons el web de Vodafone, a la Comunitat Valenciana hi ha oficines de Vodafone en moltes de les principals ciutats entre les quals es troben València, Alacant, Elx, Castelló de la Plana, Vinaròs o la Vall d’Uixó, però les informacions sindicals no aclareixen si aquestes oficines es veuran afectades.

Proposta econòmica per als acomiadaments

Vodafone és la filial espanyola de la companyia multinacional britànica Vodafone. L'operador ofereix serveis de telefonia, internet i televisió. L'anunci s'emmarca en les negociacions de l'expedient de regulació d'ocupació (ERO), que en principi està plantejat de desembre a març, segons les fonts sindicals.

La proposta econòmica per als acomiadaments és de 33 dies per any treballat amb un límit de 24 mensualitats i possibles prejubilacions a partir de 56 anys, 10 d'antiguitat amb el 80% del sou. Una oferta considerada “'poc generosa” per a la UGT, que preveu una negociació difícil i dura.

Per a la UGT, el procés "és un reflex de la falta de criteri de la direcció"

Sobre la disminució de treballadors afectats, per a la UGT "lluny de ser un gest", és un "reflex de la improvisació, la falta de criteri que ha caracteritzat la gestió de la direcció del Grup Vodafone a Espanya". Vodafone havia revelat l'octubre del 2019 que preveia tancar el 15% de les seues botigues minoristes a Europa fins al 2021, com a conseqüència de l'augment de les vendes registrat a través dels canals digitals, segons va anunciar el conseller delegat de Vodafone, Nick Read. Aquell anunci es va realitzar després d'un estudi per a conéixer "el nombre de botigues òptimes per a cobrir millor les necessitats del client ara i en el futur".

La companyia busca impulsar la competitivitat i la sostenibilitat del negoci, han dit aquest dimarts fonts de Vodafone. Es tracta d'una mesura estructural per a afrontar "les desafiadores condicions del mercat espanyol", han dit les mateixes fonts, que han expressat el màxim respecte pel procediment de diàleg social que acaba de començar.

També et pot interessar

stats