La viticultura ecològica a Utiel-Requena creix un 47% en quatre anys

S'ha passat de 6.899 hectàrees a 10.183 i suposa ja el 76% del total de superfície de vinya ecològica de vinificació que se certifica en tota la Comunitat Valenciana.

Utiel Requena
La demarcació de la DO Utiel-Requena atresora fins al 90% del total de la vinya ecològica de la província de València / Utiel-Requena

La Denominació d'Origen Utiel-Requena té un ferm compromís amb la sostenibilitat mediambiental i les seues característiques faciliten un cultiu de la vinya respectuós amb l'entorn. Així, el nombre d'hectàrees dedicades a la viticultura ecològica a Utiel-Requena ha crescut un 47% i ha passat de 6.899 hectàrees el 2016 a 10.183 el 2020, segons les dades recopilades pel Comité d'Agricultura Ecològica de la Comunitat Valenciana (CAECV) i el Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació.

D'aquesta manera, les vinyes ecològiques dins d'aquesta demarcació geogràfica de la DO Utiel-Requena suposen el 76% del total de superfície de vinya ecològica de vinificació que se certifica en tota la Comunitat Valenciana i més del 8% del total en el conjunt d'Espanya. Pel que fa a la província de València, Utiel-Requena atresora fins al 90% del total de la vinya ecològica.

40 cellers certificats

Respecte a les activitats relacionades amb el sector del vi (elaboració i envasament), un 60% dels operadors que treballen amb vi ecològic a la Comunitat Valenciana estan certificats per la DO Utiel-Requena. Un percentatge també molt alt que suposa que en l'actualitat 40 cellers de la DO Utiel-Requena estan certificats pel CAECV per a elaborar i envasar vi ecològic.

També et pot interessar

stats