La visita de turistes internacionals a la Comunitat Valenciana creix un 2,4% en març

Segons les dades de l'INE, la Comunitat Valenciana és la cinquena destinació preferida pels turistes estrangers.

La visita de turistes internacionals a la Comunitat Valenciana creix un 2,4% en març
La visita de turistes internacionals a la Comunitat Valenciana creix un 2,4% en març / Arxiu (Europa Press)

Segons les dades provisionals de l'Enquesta de Moviments Turístics en Frontera, Frontur, elaborada per l'Institut Nacional d'Estadística, el nombre de visitants estrangers ha crescut a la Comunitat Valenciana. Durant el mes de març va rebre més de 640.000 turistes internacionals, un 2,4% més que el mateix mes de l'any anterior. Per la seua banda, Espanya va rebre 5,6 milions de turistes internacionals al març, un 4,7% més

Segons aquestes dades de l'INE, la Comunitat Valenciana és la cinquena destinació preferida pels turistes internacionals, amb més d'un 11% del total. La primera destinació són les Canàries, amb vora un 24%. Pel que fa a la nacionalitat dels turistes, els que més visiten Espanya i també la Comunitat Valenciana són britànics.

Aquest informe també reflecteix que va pujar la quantitat de diners que s'hi deixen. La despesa mitjana per viatger en el tercer mes de l'any va ser de més de 980 euros a la Comunitat Valenciana, un 1,1% més que al març de 2018. A tot Espanya, la despesa mitjana per persona ha sigut de 1.069 euros, amb un repunt interanual del 0,7%.

Augment del 4,4% en la despesa

La despesa de turistes estrangers a la Comunitat Valenciana ha arribat a 1.545,1 milions d'euros durant el primer trimestre de l'any, un 4,4% més que en el mateix mes del 2018. A pesar de l’augment de la despesa, l'arribada de turistes estrangers durant aquest període del 2019 ha descendit un 0,7% respecte a l'any passat.

Per mercats, hi destaca la pujada de l’1,6% de la despesa dels britànics, que acumulen 404,4 milions d'euros fins al març, a pesar del descens que s'ha registrat en el nombre de turistes procedents del Regne Unit en aquest període, -3,7%.

També et pot interessar

stats