Les vacances d’este estiu seran més cares per la pujada de l’IPC

Els paquets turístics costen vora un 20% més que l’any passat

Turistes prenen el sol a la piscina d'un hotel / À Punt NTC

L’increment de l'IPC, que encadena tres mesos seguits de pujades, afecta, sobretot, el turisme. I anar de vacances este estiu ens eixirà més car que l'any passat. Gema Querol, directora d’una agència de viatges de Castelló de la Plana, afirma que igual que amb la resta de sectors, s’ha notat un gran increment dels preus en quasi tots els servicis turístics des que va començar el 2024. 

Un paquet turístic costa enguany vora un 18% més respecte de l'estiu passat, mentre que els hotels i els vols nacionals també s'han encarit un 7%. Però malgrat això, la demanda d’allotjament continua creixent segons ha indicat, en declaracions a À Punt, el president d’Hosbec, Fede Fuster. Segons les xifres de l’associació hotelera i turística, la demanda d'allotjaments ha crescut un entre un 11% i un 12% respecte al 2023. 

L'augment del preu de l'electricitat i dels carburants és un dels factors que farà encarir les vacances, ja que, segons la secretària del col·legi d’Economistes de Castelló, Lorena Civera, s’ha experimentat una de les pujades més fortes des de maig de l’any passat.

Per contra, alguns productes alimentaris bàsics com la fruita i la carn es queden fora d’esta tendència ascendent, perquè han baixat tres dècimes. I la tendència futura, indica Civera, és també positiva, ja que sembla que els preus d’estos productes s’estabilitzaran. 

També et pot interessar

stats