Nules inicia la campanya de cultius d’estiu amb el primer tall de meló

Els cultius de la marjal tenen característiques especials per la proximitat a la mar

Primer tall de meló de la collita de la marjal de Nules / À Punt NTC

A Nules (Plana Baixa) s'ha presentat este dijous la primera collita de melons amb un augment en la producció respecte a l'any anterior. Les temperatures fresques a la nit han fet que els melons siguen de més qualitat i calibre superior, i això millora la comercialització. 

A la marjal de Nules es cultiva meló, tomaca i hortalisses amb unes característiques especials que els dona la proximitat a la mar. Este dimarts s'ha fet el primer tall de meló que inicia la campanya d'estiu. Cristina Celades, presidenta de l’associació per al reconeixement dels productes de la marjal de Nules, ha explicat que enguany la campanya ha sigut complicada a causa de la sequera. Les terres estaven molt seques i els ha costat molt plantar, de fet, han hagut de fer regs extra per a poder fer-ho. 

Els canals curts de distribució d'estos productes estan a Nules. Es venen en supermercats i botigues com la que compra Mercedes, una veïna de Madrid que passa l'estiu a Nules i és consumidora dels productes autòctons de la Marjal. Els consumeix durant les vacances i quan torna a sa casa els demana i li’ls envien. 

La marjal de Nules té una superfície d'horta històrica de 500 hectàrees i, de moment, no han patit restriccions al reg. 

La plataforma pel reconeixement dels productes de la marjal de Nules inclou també la venda de clemenules tant per a botigues com venda per internet.

També et pot interessar

stats