L'Ajuntament de Calp aprova una moratòria de dos anys per als pisos turístics

Ha rebut més de cent sol·licituds de canvi d'ús, de locals comercials a habitatges turístics, en només un any i mig

Calp regula els pisos turístics

La conversió de locals comercials en vivendes d'ús turístic està començant també a ser un problema a Calp, a la Marina Alta. Per això el ple de l'Ajuntament de Calp ha aprovat este dimecres una moratòria per als pisos turístics, amb només l'oposició del Partit Popular. L'Ajuntament ha rebut més de cent sol·licituds de canvi d'ús en només any i mig. La suspensió aprovada és per a dos anys.

La moratòria pretén analitzar com afecta el seu teixit comercial i la vivenda habitacional. "L'únic que volem és regular el mercat immobiliari. No som només a Calp, ja veus que hi ha molts municipis que es mouen en el mateix sentit, perquè el que veiem és que es frena l'oferta de vivenda habitual", ha defensat Ana Sala, alcaldessa de la localitat. La proposta ha tirat avant amb els vots de Som Calp, PSPV, Compromís i Defenent Calp. Només el PP ha votat en contra.

"Tot el que siga una prohibició s'hauria de debatre amb més profunditat. Este tipus de mesures coarten la propietat privada", ha explicat Francisco Fernández, portaveu del PP a Calp.

Divendres es constituirà una taula tècnica i de participació per a analitzar la situació habitacional del municipi, i buscar solucions equilibrades entre els interessos del turisme i els dels residents al municipi.

També et pot interessar

stats