La Comunitat Valenciana lidera la indústria pirotècnica espanyola

La indústria té un impacte indirecte de 2.000 milions d’euros i genera fins a 50.000 llocs de treball 

Imatge d'arxiu d'un castell de focs artificials

La Comunitat Valenciana lidera la indústria pirotècnica espanyola. Ho diu un estudi encarregat per les principals associacions pirotècniques, que també parla de l'impacte econòmic que té este sector. 

De fet, els espectacles pirotècnics generen un impacte econòmic similar al dels festivals de música. Cada euro gastat en genera vint de benefici. Una xifra que es dispara a la Comunitat Valenciana durant les Falles o les Fogueres. “Jo arribaria a pensar que l’1-100 de benefici pot estar en la plaça de l’Ajuntament de València”, assegura el secretari d’ACFAE, Jordi Grau. 

El 24% de les empreses pirotècniques se situen a la Comunitat Valenciana, on es generen vora el 60% dels llocs de treball. De fet, la indústria pot generar fins a 50.000 ocupacions de manera directa i indirecta. I destaca l'augment de les dones en eixos llocs de treball, que arriba fins al 36% del total. 

També l'exportació juga un paper important en el sector, ja que a la Comunitat Valenciana vora el 35% de la fabricació ja es destina a altres països.

També et pot interessar

stats