La campanya del gelat comença amb perspectives de creixement entre el 3% i el 5%

L’augment del preu del cacau obligarà a apujar també el preu dels gelats

Aparador amb gelats / À Punt NTC

El canvi climàtic fa allargar la temporada del gelat i els gelaters artesans ho noten. Enguany tenen bones perspectives i, malgrat que el preu disparat del cacau està fent apujar el preu dels gelats, esperen una campanya amb un creixement entre el 3% i el 5%, segons l’associació nacional de gelaters artesans, que té seu a Xixona.

Un creixement al qual ajuda el fet que el gelat per fi es desestacionalitze. Pedro Coloma, de Gelats Artesans la Ibense - Gisbert, afirma, en declaracions a À Punt, que en els últims anys la temporada està allargant-se fins a l’octubre o el novembre, “fins que arriba algun ruixat fort”. Diu que enguany han aconseguit el seu objectiu de “no haver de treure diners de la guardiola” per a poder passar l’hivern. 

Enguany moltes gelateries han apujat els preus de manera obligada, alhora, per la pujada de preu d’uns dels ingredients bàsics, el cacau, que s’ha disparat un 230% en l’últim any. Tot el que té a veure amb el cacau, siga xocolate o greix, explica Coloma, ha duplicat el preu, i això farà que els gelats apugen el preu entre un 25% i un 50%. 

Els gelaters temen l'arribada de les onades de calor perquè retarden les eixides dels estiuejants i acurten l'horari de venda.

També et pot interessar

stats