VIDEO | Bona acollida de les noves bateries elèctriques de Ford en el sector de l'automoció

L'Associació Valenciana del Vehicle Elèctric i AVIA creuen que suposa una oportunitat per als proveïdors valencians.

VIDEO | Bona acollida de les noves bateries elèctriques de Ford en el sector de l\'automoció

El sector del cotxe elèctric de la Comunitat Valenciana veu com una gran notícia l'anunci de Ford de posar en marxa una planta de muntatge de bateries per a vehicles electrificats. També coincideix en aquesta valoració el clúster de l'automoció de la Comunitat Valenciana, AVIA, que considera que serà "una gran oportunitat" per als proveïdors valencians. 

Paloma López, presidenta de l'Associació Valenciana del Vehicle Elèctric, creu que la decisió de la multinacional és un primer pas, però reivindica que la innovació a la Comunitat Valenciana ha d'anar encara més enllà perquè les empreses valencianes puguen fabricar les seues pròpies bateries elèctriques. 

La multinacional alemanya MAHLE Electronics, que disposa d'una planta al Parc Tecnològic de València i és dels principals proveïdors de les grans marques, confirma que la transició cap al cotxe elèctric ja és una realitat, en detriment del motor de combustió. Johann Meier, director general d'aquesta empresa, ha explicat a À Punt NTC que la demanda de components de combustió està baixant enguany.

Enmig de la satisfacció per la fabricació de les bateries elèctriques a la planta valenciana, aquest dijous s'ha conegut que Ford tancarà l'any que ve una planta a Gal·les amb 1.700 empleats.

També et pot interessar

stats