Vicente Lafuente (Femeval): "La Unió Europea encara no sap què vol fer amb el sector de l’automòbil"

La patronal inaugura aquest dimarts el Centre d'Excel·lència en Coneixement del Metall a Paterna

Vicente Lafuente, Federació Empresarial Metal·lúrgica Valenciana (Femeval) / À Punt NTC

La Federació Empresarial Metal·lúrgica Valenciana (Femeval) inaugura aquest dimarts al Parc Tecnològic de Paterna el Centre d'Excel·lència en Coneixement del Metall (Cexmetal). Aquest es troba dins de l'Institut Tecnològic Aidimme i a l'acte assistirà el president de la Generalitat, Carlos Mazón.

Aquest centre s'emmarca dins del pla estratègic de la patronal per als pròxims quatre anys, que posa l'accent en la formació de les persones. Així ho ha explicat el president de Femeval, Vicente Lafuente, en una entrevista en Les notícies del matí. "Sense mà d'obra qualificada no podrem tindre una indústria com nosaltres volem", ha remarcat l'empresari.

Lafuente també ha fet una radiografia del sector representat per la patronal que lidera, "una intersectorial que té 35 associacions i representa el 36% de les exportacions de la Comunitat Valenciana".

Dins d'aquest, ha destacat "un subsector molt especial i molt gran", el de l'automòbil, que té problemes específics als quals s'ha de fer front. Així, demana un pla industrial clar que done estabilitat a les empreses: jurídica, en les inversions, i laboral, pel que fa a les relacions amb els sindicats.

En aquesta línia, el president de Femeval ha lamentat que tot i ser el segon productor europeu d'automòbils, no hi ha cap empresa valenciana amb capacitat de decisió.

Quan se li ha preguntat per la situació actual de Ford, Lafuente ha apuntat que "és un reflex d’Europa, perquè no sap què vol fer amb el sector de l'automòbil, per això es continua fabricant a Àsia".

Pel que fa a la formació professional dual i la seua implantació al nostre territori, l'empresari recorda que està ideada per a empreses grans i el perfil més habitual a la Comunitat Valenciana és el de micropime o pime. Així doncs, des de Femeval s'observa que les empreses grans de la federació compten amb aquest tipus de formació, però per a la resta "és impossible". La patronal busca exercir un paper aglutinador per a canviar aquesta situació.

També et pot interessar

stats