El vi de València entra en el llistat de productes protegits pel pacte entre la UE i la Xina

Dins de quatre anys s’afegiran els vins d'Alacant i Utiel-Requena, els cítrics Valencians i el torró d'Alacant i Xixona.

Algunes botelles del vi de València, el primer dels productes inclosos en l'acord entre Europa i la Xina
Algunes botelles del vi de València, el primer dels productes inclosos en l'acord entre Europa i la Xina / Facebook: Vinos DO Valencia

El vi de València és un dels productes emparat pel nou acord entre la Unió Europea i la Xina per a protegir les respectives indicacions geogràfiques (IG) i que, en el cas d’Espanya, es tracta de productes alimentaris amb denominació d’origen protegida (DOP) o indicació geogràfica protegida (IGP).

Gràcies a aquest acord, el cas del vi de València serà un dels cent productes europeus que ja recull el Diari Oficial de la UE, però no serà l’únic. Dins de quatre anys, s’afegiran al llistat de productes els vins d'Alacant i Utiel-Requena, els cítrics Valencians, el torró d'Alacant i Xixona.

Aquest acord també contempla la posada en marxa d’un comité mixt amb representants de les dues parts per a supervisar l’aplicació del pacte, que parteix amb el reconeixement de cent productes xinesos i altres cent europeus.

Els dotze productes espanyols protegits inicialment són els de les DOP o IGP de vi de La Rioja, cava de Catalunya, La Manxa, Valdepeñas, Jerez, Navarra i València i el brandi de Jerez; les d'oli Sierra Mágina i Priego de Còrdova, i la de formatge manxec.

També et pot interessar

stats