El vent danya hivernacles hortícoles i plantacions de taronges i caquis

Els danys en cultius no són molt greus, però els llauradors estan pendents de la resposta de les assegurances.

Un fruital carregat de caquis madurs en una imatge d'arxiu
Un fruital carregat de caquis madurs en una imatge d'arxiu

Les fortes ratxes de vent registrades els últims dies en diferents punts de la Comunitat Valenciana han provocat danys en hivernacles hortícoles i en varietats tardanes de taronges, el caqui i l'olivera.

A les zones de la Ribera, Utiel-Requena i l'Alt Maestrat els efectes del vent en hivernacles han sigut més acusats i hi ha hagut desperfectes en plàstics i malles de les instal·lacions, segons ha informat el secretari general de la Unió de Llauradors, Carles Peris.

Els danys en cultius no han sigut de gran consideració, però cal esperar a conéixer l'actuació de les assegurances, que estan ja peritant els efectes del vent.

En cítrics, el vent ha afectat les varietats de nàvel i clemenvilla, que són més sensibles a les fortes ratxes i als canvis bruscos de temperatura, sobretot en zones d'interior com el Camp de Túria, la Vall d'Albaida, la Costera i el Baix Maestrat. Quant al caqui, en plena campanya de recol·lecció, també ha patit els efectes del ramejat i trencament de branques.

Segons Peris, l'oliva que quedava per recollir ha caigut a terra i és possible que haja perdut qualitat, en zones del Maestrat, el Camp de Túria i Vall d'Albaida.

També et pot interessar