Les vendes minoristes cauen un 1,3% al juliol

També baixa el nombre de comerciants autònoms: 31 menys al dia des de l'any passat.

Baixen les vendes del comerç minorista
Baixen les vendes del comerç minorista

Les vendes del comerç minorista han baixat un 1,3% al juliol respecte del mateix mes del 2017, a la Comunitat Valenciana. És la tercera caiguda més gran registrada a Espanya, només per darrere de la de Catalunya (-2,5%) i Cantàbria (-2,3%). La mitjana registrada en tot l'estat espanyol és del 0,6%, segons dades publicades aquest divendres per l'Institut Nacional d'Estadística, l'INE.

Amb la reculada interanual de juliol, la facturació del comerç minorista a Espanya torna a taxes negatives després d'haver avançat un 0,7% al juny. Eliminats els efectes estacionals i de calendari, la facturació del sector va caure quasi mig punt el mes passat.

No obstant això, la Comunitat Valenciana lidera en percentatge anual l'augment de l'ocupació en aquest sector, amb una pujada del 2,3% per damunt de la mitjana espanyola situada en l'1%.

Menys comerciants autònoms

El nombre de comerciants autònoms ha registrat també un descens d'11.578 treballadors entre juliol del 2017 i juliol del 2018. La xifra suposa una pèrdua diària de 31 autònoms. Entre les causes hi ha, segons assenyalen els experts, la competència del comerç electrònic i la despoblació en algunes regions.

Totes les comunitats autònomes han vist caure el nombre d'autònoms en aquest en l'últim any. En el cas de la Comunitat Valenciana, la caiguda registrada es xifra en l'1,1 per cent.

També et pot interessar

stats