Les vendes de la indústria valenciana cauen un 9,7% interanual a l’agost

L’indicador no estava en taxes negatives des del gener, segons dades de l’INE.

Les vendes de la indústria valenciana cauen un 9,7% interanual a l’agost
Les vendes de la indústria valenciana cauen un 9,7% interanual a l’agost

La xifra de negocis de la indústria de la Comunitat Valenciana va baixar un 9,7% a l’agost respecte al mateix mes de l’any passat, segons dades que ha publicat aquest dilluns l’Institut Nacional d’Estadística (INE). L’indicador no estava en taxes negatives des del gener i, a més, és el major descens des del juliol del 2016.

La Comunitat Valenciana és la segona autonomia amb major descens, només per darrere de les Illes Balears, que ha patit una caiguda del 12,6%.

A més, les entrades de comandes de la indústria valenciana van baixar un 2,6% el mes d’agost passat respecte al mateix mes del 2018. Aquest indicador no estava tampoc en taxes negatives des del gener.

Dades negatives també a Espanya

En tot Espanya, la xifra de negocis de la indústria va baixar un 3,6% el mes d’agost passat respecte al mateix mes de 2018, mentre que les entrades de comandes del sector es van desplomar un 4,5%, segons l’INE, cosa que suposa el major descens d’aquest indicador des del juliol del 2016.

Amb la dada interanual d’agost, tant la facturació com les comandes de la indústria tornen a Espanya a taxes negatives després d’haver-se incrementat al juliol un 3,1% en els dos casos.

També et pot interessar

stats