Les vendes de Ford a Europa cauen un 11,4% al setembre

Els sindicats de la planta d’Almussafes temen que la direcció europea “ataque” els salaris per a reduir costos.

Les vendes de Ford a Europa cauen un 11,4% al setembre
Les vendes de Ford a Europa cauen un 11,4% al setembre

Ford va matricular en el conjunt del mercat europeu 128.700 vehicles al setembre, la qual cosa representa un descens de l'11,4% en comparació al mateix mes de l'any passat.

Des que ha començat l'any, la marca ha matriculat 1,16 milions d'unitats a tot Europa, un 2% menys que en el mateix període de l'any passat. D'aquesta manera, Ford ha registrat una quota de mercat del 8,3% el mes passat, la qual cosa suposa 0,8 punts percentuals més que en el nové mes de 2017, i del 7,2% en l'acumulat de l'any, 0,3 punts percentuals menys.

Per la seua banda, en els 20 principals mercats europeus per a la companyia, Ford va lliurar 119.000 vehicles al setembre, un 8,2% menys, mentre que en el que va d'any va vendre 1,04 milions d'unitats, un 0,2% menys.

El vicepresident de Màrqueting, Vendes i Servei de Ford Europa, Roelant de Waard, ha assenyalat que la indústria ha baixat al setembre després d'un pic de vendes a l'agost a causa de l'entrada en vigor del nou cicle d’homologació.

Els sindicats temen que s’ataque els salaris

El comité d'empresa europeu de Ford ha expressat el seu temor perquè a curt termini, la direcció de la companyia “ataque” els salaris dels treballadors en el vell continent, com una de les primeres mesures per a reduir costos i aconseguir el seu objectiu de “tornar a ser rendible a partir de 2019”.

En aquest context, el secretari general d'UGT en Ford Almussafes, Carlos Faubel, ha explicat que els sindicats són conscients que caminen cap a dificultats. “Sabem que la pressió cau sobre el conjunt dels treballadors i el més socorregut sempre és atacar el seu salari, però pensem que aquesta no és la solució”, ha advertit.

També et pot interessar

stats