La venda de desinfectants de mans i mascaretes a Espanya es dispara pel coronavirus

Les farmàcies han augmentat vora un 700% les vendes d’aquests productes respecte a l’any passat.

Les farmàcies espanyoles han venut un 710% més de mascaretes en relació amb l'any passat
Les farmàcies espanyoles han venut un 710% més de mascaretes en relació amb l'any passat / À Punt NTC.

El Covid-19 deixa ja vora dos mil morts i més de 70.000 contagiats. Tot i que la gran majoria de les infeccions han tingut lloc a la Xina, les precaucions per a evitar el contagi s’han multiplicat en tot el món. L’Organització Mundial de la Salut (OMS), que va declarar l’emergència internacional per aquest virus a finals de gener, recomana, entre altres mesures, rentar-se contínuament les mans amb aigua i sabó o amb un gel hidroalcohòlic.

En aquest sentit, durant aquest mes de febrer s’ha disparat la venda de desinfectants per a les mans. La demanda de productes d’aquesta categoria a les farmàcies ha augmentat un 713% respecte del mateix període del 2019, segons han assenyalat empreses del sector com el grup Cofares, distribuïdor de medicaments a Espanya.

Aquesta empresa també destaca la tendència a l’alça que encara manté la venda de mascaretes, que enguany creix un 710% en relació amb l’any passat: 32.300 unitats més. A una certa distància se situen els termòmetres, que augmenten en aquest període un 37% interanual: 4.500 unitats més.

També et pot interessar

stats