La Vall d’Uixó posa en marxa un sistema de compra i recollida al mercat municipal

El projecte buscar afavorir que la joventut compre més producte fresc i de proximitat

Aquest innovador sistema facilitar la compra de productes frescos de proximitat / À Punt NTC

La Vall d’Uixó (Plana Baixa) és un municipi pioner en posar en marxa un sistema innovador per a facilitar la compra de productes frescos de proximitat.

A través del lloc web compralavallduixo.es els clients i les clientes poden fer la seua comanda en línia als comerços del municipi adherits a la iniciativa. Els establiments reben la comanda i la depositen en una de les taquilles refrigerades que s’han instal·lat a la porta del mercat municipal. Qui vulga utilitzar aquest mètode de compra només ha de registrar-se en el citat web i passar a arreplegar la seua comanda de la taquilla corresponent quan tinga un moment.

És una forma innovadora de facilitar la compra de proximitat a les persones que, per treball o altres qüestions, no poden anar al mercat dins de l’horari en què aquest està obert, com és el cas de Ximo Zorrilla. Ximo és un jove del poble que treballa de matí i està molt content perquè ara pot recollir les compres de proximitat fetes des de casa, sense horaris, només introduint un codi a la taquilla.

De moment, hi participen només tendes del mercat municipal, però la idea és obrir-ho a la resta del comerç tradicional de la ciutat, explica el regidor de Comerç del municipi, Jorge García. 

La iniciativa està pensada per a afavorir la compra al mercat de la gent més jove, ja que un estudi va revelar que l’edat mitjana de les persones que compren al mercat municipal és superior als 50 anys. El projecte s’ha desenvolupat en col·laboració amb el Ministeri de Comerç i la Generalitat.

També et pot interessar

stats