Valerio diu que "ningú s'ha pres seriosament" el registre de la jornada laboral

La ministra de Treball assegura que la Inspecció de Treball podria sancionar des d’aquest dilluns.

Valerio diu que \"ningú s\'ha pres seriosament\" el registre de la jornada laboral
Valerio diu que "ningú s'ha pres seriosament" el registre de la jornada laboral

La ministra de Treball, Migracions i Seguretat Social, Magdalena Valerio, ha afirmat que "ningú s'ha pres seriosament" l'entrada en vigor del registre de jornada, i ha assegurat que "la Inspecció de Treball actuarà". 

Valerio veu imprescindible complir amb la legislació vigent en favor dels treballadors, de les empreses i de la Seguretat Social. Així mateix, ha deixat clar que les empreses han tingut dos mesos per a planificar, i per això els demana "que complisquen" amb la norma. 

La ministra ha recordat que, encara que la Inspecció de Treball podria sancionar des d’aquest dilluns, hi ha unes directrius tècniques d'aplicació de la norma. Per això, si una empresa encara no ha adoptat el registre, però hi ha notícia i fonament que l'està negociant, no se la sancionarà.

No obstant això, ha insistit que "la moratòria no pot ser sine die", ja que el registre de jornada es va aprovar en un reial decret llei d'extrema urgència.

La ministra també ha recordat que estan esperant una sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea, en què es marcaran directrius a Espanya perquè establisca un registre de jornada.

Iglesias creu que les mesures són “insuficients” 

El secretari general de Podem, Pablo Iglesias, ha assenyalat que és fonamental que al país "es controlen i es paguen les hores extres". Ara bé, ha dit que, a l'igual que els sindicats, opina que les mesures adoptades per l'executiu espanyol "són insuficients".

Segons ell, tant les organitzacions sindicals com la inspecció de treball ha de tindre accés a aquest control de la jornada laboral. En aquest sentit, ha assegurat que, si entra a formar part del pròxim govern central, es farà efectiu el lliure accés de sindicats i inspecció de treball a aquestes dades.  

També et pot interessar

stats