Valenciaport traurà a licitació l'actualització de l'estudi d'impacte econòmic del ports de València, Sagunt i Gandia

Els tres ports van generar 2.500 milions d'euros de valor afegit i 39.000 llocs de treball, segons l'últim informe amb dades de 2016.

Operacions en el port de València
Operacions al port de València / Europa Press

Valenciaport traurà a licitació l'assistència tècnica per a l'elaboració d'estudis d'impacte econòmic dels ports gestionats per l'Autoritat Portuària de València (APV) amb la finalitat de conéixer l'impacte de l'activitat portuària en la generació de riquesa i ús de la Comunitat Valenciana.

Per a aquest nou estudi es contemplarà el trànsit de mercaderies dels tres ports i el moviment de passatgers en línia regular i creueristes per al port de València. Per a això, es prendrà com a base les operacions de la comunitat portuària dels exercicis 2018, 2019 i 2020 per a conéixer l'impacte actual dels ports gestionats per l'APV, segons ha informat Valenciaport.

L'entitat destaca que està exercint d'empresa tractora de l'activitat econòmica i que està actuant com a plataforma per a l'exportació del teixit productiu, "un element clau per a recuperar el dinamisme de l'economia espanyola que es reflecteix en el creixement sostingut de Valenciaport en els últims anys".

El 2016, Valenciaport va gestionar 4,72 milions de TEU (contenidor estàndard de 20 peus) i 71,2 milions de tones de mercaderies mobilitzades, mentre que l'any 2020, aquesta xifra va ser de 5,42 milions de contenidors i 81 milions de tones de mercaderies que es van operar als molls dels recintes portuaris, en un any que va estar marcat per la crisi de la Covid-19.

Segons les dades de l'últim estudi d'impacte econòmic de Valenciaport presentat el 2018 i elaborat pel Departament d'Economia i Ciències Socials de la Universitat Politècnica de València amb dades de 2016, Valenciaport va aportar a l'economia valenciana i a la seua àrea d'influència un valor afegit brut de 2.500 milions d'euros, el 2,39% del PIB total de la Comunitat Valenciana.

Vora 40.000 llocs de treball

Pel que fa a l'ocupació, les empreses relacionades amb Valenciaport van generar 38.866 llocs de treball, una xifra que representava el 2,09% sobre el total de la Comunitat Valenciana. Segons Valenciaport, es tracta d'unes dades "que mostren la importància com a generador d'ocupació i riquesa en el seu entorn".

L'activitat dels recintes portuaris va fer possible que es distribuïren 1.243 milions d'euros a l'any en salaris. En conjunt, Valenciaport va ser l'origen del 2,62% del total de la massa salarial de la Comunitat Valenciana. Quant als ingressos fiscals, l'estudi assenyala que les arques públiques van ingressar 181 milions d'euros el 2016 per les activitats vinculades a Valenciaport.

També et pot interessar

stats