Valenciaport contribueix en 2.500 milions d’euros a l’economia valenciana

Els tres ports de l’Autoritat Portuària de València, Gandia, Sagunt i València, generen 38.866 llocs de treball.

Valenciaport contribueix en 2.500 milions d’euros a l’economia valenciana
Valenciaport contribueix en 2.500 milions d’euros a l’economia valenciana

L’impacte econòmic del port de València a la Comunitat Valenciana i a la seua àrea d’influència és de 2.500 milions d’euros, una xifra que equival al 2,39% del PIB de la Comunitat Valenciana. És una de les principals conclusions de l’informe sobre l’impacte econòmic de Valenciaport, que s’ha presentat aquest dijous, 4 d’octubre, a València. L’estudi ha sigut elaborat pel Departament d’Economia i Ciències Socials i pel Grup d’Investigació Econòmica Internacional i Desenvolupament de la Universitat Politècnica de València.  

L’informe, l’ha presentat el president de l’Autoritat Portuària, Aurelio Martínez. En l’acte de presentació també han estat presents el president de la Generalitat, Ximo Puig, i representants del sector empresarial per a donar suport a aquesta infraestructura clau per a les exportacions i l’economia valenciana.

València ocupa el lloc número 28 en el rànquing dels ports més importants del món, i el seu port és, actualment, el primer port del Mediterrani i el cinqué d’Europa, tot i que l’objectiu és situar-se en la tercera posició d’Europa. Per això, Martínez ha demanat un impuls per a infraestructures com el corredor mediterrani o l’accés nord al port. També ha afirmat que li agradaria que la Comunitat Valenciana aprofitara aquest moment històric per a posicionar-se com un dels ports més importants del món. 

Ximo Puig, per la seua banda, ha assegurat que “garanteix el suport de la Generalitat” al port de València, i ha mostrat la seua disposició per a treballar conjuntament amb l’entitat portuària i les empreses valencianes amb l’objectiu de posicionar-lo en el tercer lloc d’Europa. “Tot el que es faça en favor del port significa més competitivitat, més productivitat, més ocupació, millors salaris i que aquesta societat tinga més oportunitats”, ha manifestat. 

Generació d’ocupació

L’informe destaca que els 3 ports de l’Autoritat Portuària, Sagunt, Gandia i València, generen 38.866 llocs de treball, xifra que significa el 2% de l’ocupació total a la Comunitat Valenciana. 

A més, l’activitat de Valenciaport fa possible que es distribuïsquen 1.243 milions d’euros cada any en salaris. En conjunt, Valenciaport és l’origen del 2,62% del total de la massa salarial de la Comunitat Valenciana i els salaris que es paguen a partir de l’activitat de Valenciaport estan per damunt de la mitjana de la Comunitat Valenciana.

Valenciaport genera també 1.076 milions d’euros de beneficis empresarials. Segons l’estudi, per cada euro de benefici empresarial generat per Valenciaport, les empreses que treballen de manera directa o indirecta per als ports de l’Autoritat Portuària de València generen dos euros més. Les activitats empresarials vinculades a Valenciaport generen 181 milions d’euros d’ingressos fiscals.

També et pot interessar

stats