Els valencians perden un 3,2% de poder adquisitiu l'últim any

Segons un informe d'Adecco, el salari mitjà a la Comunitat Valenciana és de 1.492 euros bruts.

Segons un informe d'Adecco, el salari mitjà a la Comunitat Valenciana és de 1.492 euros bruts.
Segons un informe d'Adecco, el salari mitjà a la Comunitat Valenciana és de 1.492 euros bruts.

El salari mitjà a la Comunitat Valenciana ha crescut l'últim any un 0,9%, fins a arribar a 1.492 euros bruts mensuals, 13 euros més que fa un any i la xifra més elevada des del desembre del 2012. No obstant això, si es té en compte la inflació, els valencians i les valencianes continuen perdent poder adquisitiu: si l'any passat la pèrdua era d'un 0,9%, ara arriba al 3,2%, l'equivalent a 586 euros anuals. La Comunitat Valenciana se situa en onzé lloc. El salari mitjà a tot Espanya és de 1.657 euros bruts. 

Així es desprén del Monitor Adecco d'Oportunitats i Satisfacció en l'Ocupació Comunitat Valenciana, que situa la proporció d'ocupats a temps parcial en un 16% (-2,7 punts percentuals) i destaca que ja són sis trimestres consecutius en què tota l'ocupació que es crea en territori valencià és de jornada completa. Les dades són del quart trimestre del 2018.

És la primera vegada, almenys des del 2004, que la Comunitat Valenciana no ocupa un dels primers tres llocs pel que fa a la penetració de l'ocupació a mitja jornada. S’allunya així dels països més avançats de la UE, on l'ocupació a temps parcial és major. Als Països Baixos la meitat de la població treballa a temps parcial, mentre que ho fa un de cada quatre a Àustria, Alemanya, el Regne Unit, Dinamarca, Bèlgica i Suècia. La mitjana de l'Europa dels 28 és un 20,2% i la d'Espanya un 14,6% (1,4 punts per davall de la marca valenciana).

A més, l'informe apunta que el 8,1% de les persones ocupades a la Comunitat Valenciana empren la modalitat de teletreball, una dècima menys que un any abans, i sumen 165.900 treballadors, és a dir, 1 de cada 12. Al conjunt d'Espanya, el 7,4% del total d'ocupats està en teletreball, 2 dècimes més que l'any passat i sumen 1,44 milions de treballadors, poc més d'1 de cada 14 ocupats.

També et pot interessar

stats