Els valencians, per damunt de la mitjana espanyola en despesa en alimentació
Els aliments que suposen més volum en el consum total són les fruites, les hortalisses, la llet i els derivats lactis.
La despesa dels espanyols en alimentació va ascendir en 2018 a 103.077,41 milions d'euros, la qual cosa suposa un lleuger increment del 0,5% respecte a 2017, segons l'Informe del consum d'alimentació a Espanya realitzat pel Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació.
Per comunitats autònomes, s'observa que el major consum per càpita en la llar es va registrar a les Illes Balears, Catalunya, les Canàries, Galícia, Comunitat Valenciana, Múrcia, Castella i Lleó, Aragó, Castella-la Manxa i el País Basc, que es troben per damunt de la mitjana espanyola.
En concret, de la despesa total en alimentació, un 66,5% es va destinar al consum domèstic. Els aliments que suposen més volum en el consum total són les fruites, hortalisses, creïlles fresques, llet i derivats lactis, que representen més del 50% dels quilos consumits en les llars espanyoles. En valor, els espanyols van gastar més en carn i peix, que representen un 33,6% del pressupost en alimentació en la llar.
Es dispara un 3,7% el consum en bars i restaurants
La despesa en aliments i begudes fora de la llar va ascendir als 34.593,32 milions d'euros en 2018, la qual cosa suposa un increment del 3,7%, amb un volum que es va situar 4.637,4 milions de quilos o litres.
D'aquesta forma, cada espanyol va ingerir durant l'any passat una mitjana 138,18 quilos/litres amb una despesa de 1.029,15 euros fora de la llar.