Els valencians, per damunt de la mitjana espanyola en despesa en alimentació

Els aliments que suposen més volum en el consum total són les fruites, les hortalisses, la llet i els derivats lactis.

Els valencians, per damunt de la mitjana espanyola en despesa en alimentació
Els valencians, per damunt de la mitjana espanyola en despesa en alimentació

La despesa dels espanyols en alimentació va ascendir en 2018 a 103.077,41 milions d'euros, la qual cosa suposa un lleuger increment del 0,5% respecte a 2017, segons l'Informe del consum d'alimentació a Espanya realitzat pel Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació.

Per comunitats autònomes, s'observa que el major consum per càpita en la llar es va registrar a les Illes Balears, Catalunya, les Canàries, Galícia, Comunitat Valenciana, Múrcia, Castella i Lleó, Aragó, Castella-la Manxa i el País Basc, que es troben per damunt de la mitjana espanyola.

En concret, de la despesa total en alimentació, un 66,5% es va destinar al consum domèstic. Els aliments que suposen més volum en el consum total són les fruites, hortalisses, creïlles fresques, llet i derivats lactis, que representen més del 50% dels quilos consumits en les llars espanyoles. En valor, els espanyols van gastar més en carn i peix, que representen un 33,6% del pressupost en alimentació en la llar.

Es dispara un 3,7% el consum en bars i restaurants

La despesa en aliments i begudes fora de la llar va ascendir als 34.593,32 milions d'euros en 2018, la qual cosa suposa un increment del 3,7%, amb un volum que es va situar 4.637,4 milions de quilos o litres.

D'aquesta forma, cada espanyol va ingerir durant l'any passat una mitjana 138,18 quilos/litres amb una despesa de 1.029,15 euros fora de la llar.

També et pot interessar

stats