La valenciana, tercera autonomia que més turistes nacionals rep

Segons les dades del tercer trimestre, el nostre territori obté el bronze pel que fa al turisme nacional (11,3%), després d'Andalusia i Catalunya

Turistes a la platja de Benidorm en una imatge d'arxiu
Turistes a la platja de Benidorm en una imatge d'arxiu / Shutterstock

L'enquesta Familitur, difosa aquest dijous per l'Institut Nacional d'Estadística (INE), situa la Comunitat Valenciana com el tercer destí turístic dels residents a Espanya, amb un 11,3% del total. Aquestes dades corresponen al tercer trimestre del 2023 i situen Andalusia (17,9%) i Catalunya (12,8%) com les destinacions favorites del turisme nacional.

Durant aquest tercer trimestre, els espanyols feren 60,6 milions de viatges, un increment d'un 6,7% respecte al mateix període del 2022. També s'ha registrat una despesa turística de 23.561 milions d'euros, xifra que s'incrementa un 12,1% en relació amb l'any passat. El mitjà de transport preferit per a aquests viatges continua sent el cotxe, amb un 83,1% del total de moviments.

Una bona part d'aquests moviments es van produir durant el període estival: s'hi van fer un 39,1% dels viatges. En aquestes vacances d'estiu els turistes nacionals pernoctaren una mitjana d'11,9 dies, cosa que suposa una reducció de 3,4 punts en comparació amb l'estiu passat.

Aquestes xifres també venen acompanyades d'un increment del turisme nacional d'un 6,4% en relació amb el tercer trimestre de l'any passat. De fet, només un 11% dels viatgers va visitar l'estranger en aquest període, encara que suposa un increment de 9 punts respecte de 2022. En aquest cas, un 56,4% dels turistes va triar l'avió per a viatjar.

També et pot interessar

stats