La valenciana, l'autonomia que més empreses crea de venda de productes ecològics

Un informe oficial xifra en el 38% l'augment anual d'operadors en el sector terciari al 2017.

Logotip oficial de la UE que certifica la procedència ecològica
Logotip oficial de la UE que certifica la procedència ecològica

Quasi un 40% més d'empreses dedicades al sector ecològic al territori valencià. És l'autonomia que ha experimentat el creixement de tot Espanya en un any. Pertanyen al sector terciari, és a dir, aquell de l'activitat econòmica on té lloc la compra i la venda, l'intercanvi de béns i la prestació de serveis de consum. Així ho reflecteix un informe del Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació. Amb aquesta gran crescuda, la valenciana se situa en segona posició, per darrere de Catalunya, i supera altres territoris amb llarga trajectòria en el món ecològic, com ara Andalusia, Castella-la Manxa o Múrcia.

"Estem en xifres rècord; quan les empreses decideixen apostar per aquest sector és perquè hi ha un mercat que els ho està demanant", explica José Antonio Rico, president del Comité d'Agricultura Ecològica de la Comunitat Valenciana.

Tanta superfíce com el territori de la Plana Alta o el Baix Segura

Al territori valencià hi ha 965 quilòmetres quadrats d'agricultura ecològica, que és l'equivalent a la superfície de la comarca de la Plana Alta o la del Baix Segura. És un sector amb més de 3.000 operadors, comptant el sector primari, secundari i terciari.

Exportacions

Hortalisses, fruits, vi i oli són les categories que concentren el gros de les exportacions ecològiques valencianes. 7 de cada 10 productes que ixen del nostre territori pertanyen a una d'aquestes quatre famílies d'aliments. Es dirigeixen quasi exclusivament a la resta d'Europa, a països com ara Alemanya, França, el Regne Unit, Itàlia, Suècia i els Països Baixos.

També et pot interessar

stats