València, única gran capital de l'Estat on el preu de l'habitatge puja per damunt del 10%

Segons un estudi de Tinsa, els preus han crescut un 11,4% a la capital valenciana el segon trimestre.

València, única gran capital de l\'Estat on el preu de l\'habitatge puja per damunt del 10%
València, única gran capital de l'Estat on el preu de l'habitatge puja per damunt del 10%

València és l'única gran capital de l'Estat on el preu de l'habitatge puja per damunt del 10%. És una de les dades destacades de l'estudi de Tinsa sobre el segon trimestre.

A tot Espanya el preu mitjà de l'habitatge acabat, nou i usat, s'ha encarit un 3% interanual en el segon trimestre de 2019, fins a 1.350 euros per metre quadrat, la qual cosa suposa l'onzé trimestre consecutiu amb increment de preus, segons Tinsa.

Segons l'informe, en quatre capitals l'habitatge s'ha revalorat més de un 10% en l'últim any: Ourense, amb un 13,6%, Girona, més d'un 13%, Burgos, amb un 12,4%, i València, amb un 11,4%. Les altres principals capitals de província estan a certa distància de la capital valenciana: a Sevilla l'increment supera el 8%, mentre que a Madrid és d'un 6,6% i a Barcelona, només d'un 1,6% .

En termes mitjans, l'habitatge s'ha encarit a Espanya un 12% des del mínim que va tocar en la crisi i es manté un 34,1% per davall dels màxims de 2007.

No obstant això, Tinsa sosté que s'observen "símptomes d'estabilització" tant en preu com en demanda, després de diversos anys de recuperació sostinguda.

Solament tres comunitats, Navarra, l'Aragó i la Comunitat de Madrid, s'han encarit en més d'un 5% en termes interanuals en el segon trimestre, mentre que Astúries va ser l'única comunitat autònoma que va presentar una lleugera variació negativa en termes anuals (-0,8%).

També et pot interessar

stats