València registra una ocupació superior al 90% per Setmana Santa

S’han aconseguit rècords en entrades culturals a espais com la Ciutat de les Arts i les Ciències, el Museu de Belles Arts i l’IVAM.

La Ciutat de les Arts i les Ciències va incrementar les vendes per la influència de l’exposició “Harry Potter. The Exhibition”
La Ciutat de les Arts i les Ciències va incrementar les vendes per la influència de l’exposició “Harry Potter. The Exhibition” / @harrypotterexpospain (Facebook)

L’ocupació turística per Setmana Santa a la ciutat de València s’ha situat entre el 90% i el 92%, i ha superat les previsions en uns dies en què es van aconseguir rècords en entrades culturals a espais com la Ciutat de les Arts i les Ciències, el Museu de Belles Arts i l’IVAM.

Segons un sondeig d’ocupació de la fundació Turisme València, aquestes dades superen les previsions que hi havia del 74% per al Dijous Sant, del 85% per al Divendres Sant i del 75% per al dissabte. Hosbec València va avançar una ocupació del 80% però amb la possibilitat d’incrementar-la amb les reserves d’última hora.

En una Setmana Santa especialment plujosa a la Comunitat Valenciana, les visites culturals van registrar una demanda elevada, amb un rècord històric de venda d’entrades a la Ciutat de les Arts i les Ciències. Així, del 13 al 22 d’abril les vendes es van incrementar un 27% respecte al mateix període de 2018, també per la influència de l’exposició “Harry Potter. The Exhibition”.

El Museu de Belles Arts va augmentar les visites un 132%, ja que des del Dijous Sant fins fins al Diumenge de Pasqua van pujar a 5.718, davant de les 2.463 del mateix període de 2018. El nombre de visites va estar influït per l’exposició "L’inici de la pintura moderna a Espanya: Sorolla i el seu temps". L’IVAM va duplicar les visites i Bombas Gens Centre d’Art va rebre un 21,5% més de visitants.

En espera de la publicació de les dades oficials del mes d’abril per part de l’INE, València registra dades positives quant a ocupació i rendibilitat turística, i alhora se situa com una destinació que va més enllà del sol i la platja.

També et pot interessar

stats