València posa en marxa les noves línies d'autobús als grans polígons industrials

Durant el primer mes, l'autobús que connecta la ciutat amb les zones industrials de Paterna ha traslladat un miler de persones.

VÍDEO | València posa en marxa les noves línies d'autobús als grans polígons industrials

Una nova línia d'autobusos, la 144, connecta la ciutat de València amb les empreses dels polígons de Paterna, on treballen vora 45.000 persones. L'increment de l'oferta, propiciada per l'Autoritat de Transport Metropolità, pretén fomentar l'ús del transport públic. La línia està en funcionament des del 7 gener.

Un altra línia connecta València amb els polígons d'Almussafes, a la Ribera Baixa. La intenció de l'Autoritat de Transport Metropolità és potenciar el transport públic i reduir l'ús del vehicle privat. Una mobilitat més sostenible en un temps de canvi climàtic i de pandèmia. Tot per 1 euro amb 45 cèntims, el preu del bitllet.

La Generalitat ha impulsat la iniciativa per a reforçar la connexió de la ciutat de València amb les empreses situades als polígons de Paterna. Després dels tres primers dies laborables, l'empresa ha fet els primers càlculs de viatgers. Roberto Orts, cap de servei de l'empresa de transport explica que la xifra d'usuaris d'aquesta línia durant el primer mes se situa al voltant de mil . "No és molt, però està prou bé per a començar", remarca.

En total són quatre autobusos d'anada i cinc de tornada amb una trajecte d'una mitja hora fins a l'última parada. Les persones que utilitzen el servei són majoritàriament joves. Totes agraïxen tindre més espai i arribar més prompte a la faena.

Al respecte, Neus López, usuària de la líniia, valora aquesta iniciativa i defensa en declaracions a À Punt NTC que "com més transport públic, més gent l'ulitzarà". Un altre usuari, Bernat Calabuig, comenta que ara hi ha dos autobusos i, per tant, no va tan ple com durant els primers dies".

També et pot interessar

stats