València negocia ser la seu europea del Banc Asiàtic d'Inversió

Catalá avança la pròxima arribada del BAII amb una operació de dos milions d'euros i que en els pròxims mesos es confirmaran inversions a la ciutat per valor de 220 milions d'euros

L'alcaldessa de València en els desdejunis del Fòrum Europa
L'alcaldessa de València, en els desdejunis del Fòrum Europa / À Punt NTC

L'alcaldessa de València, María José Catalá, ha anunciat que l'Ajuntament i la Generalitat estan negociant per tal que el Banc Asiàtic per a Inversió en Infraestructures (BAII) establisca la seu europea a la ciutat de València.

"Estem negociant que en breu tinguem la confirmació que el Banc Asiàtic de desenvolupament establisca la seu per a tot Europa a la ciutat de València amb dos milions d'euros d'inversió", ha dit l'alcaldessa en els desdejunis del Fòrum Europa.

María José Catalá ha explicat, a més, que en els pròxims mesos es confirmaran inversions a la ciutat per valor de 220 milions d'euros.

Segons ha afegit, el pla de xoc de llicències obrint a les ECUV en la seua participació ha permés "reduir un 12% la llista d'espera i reactivar la iniciativa".

Llicència per a MSC: primer trimestre

D'altra banda, l’alcaldessa de València, María José Catalá, ha dit que "aquest primer trimestre" estarà la llicència per a la construcció de les naus que MSC vol alçar a la zona d'activitats logístiques (ZAL) del port de València. MSC preveu alçar diverses naus, amb una inversió de noranta milions d'euros.

Construcció d'habitatges públics

Durant la seua conferència també ha avançat que està ultimant el plec per a construir 500 habitatges públics en règim de lloguer a Malilla, Nou Moles, Russafa, Pedanies Nord i Pedanies Sud.

"I puc anunciar-los que, en finalitzar aquest primer trimestre de l'any, l'Ajuntament de València gestionarà projectes per a la construcció de 846 habitatges de protecció pública", ha ressaltat.

Repte Ciutat Verda

Pel que fa al medi ambient i al repte de Ciutat Verda, l'alcaldessa ha parlat de la compra de 57 autobusos hídrics i elèctrics, l'augment d'inversió en 7,1 milions d'euros a parcs i jardins, i el creixement del 31% del pressupost per a agricultors.

També et pot interessar

stats