València lidera la pujada del preu de l'habitatge a les capitals espanyoles amb un 16,8% l'últim any

La Comunitat Valenciana registra, amb un 7,8%, el segon major augment de l'estat en l'últim trimestre, segons Tinsa.

La ciutat de València, vista des de l'aire
La ciutat de València, vista des de l'aire

El preu de l'habitatge ha pujat un 7,8% a la Comunitat Valenciana l'últim trimestre de 2018. És el segon major augment a l'estat espanyol, només superat per la Comunitat de Madrid, que lidera l'encariment nacional amb un 10,8%. A més, la ciutat de València encapçala les revaloracions en els últims dotze mesos a les capitals de província, amb un 16,8%, seguida de Màlaga (15,4%).

Les dades mostren que València i Màlaga "comencen a prendre el testimoni de Madrid i Barcelona quant a forts increments de preu", segons ha indicat el director del Servei d'Estudis de la taxadora Tinsa, Rafael Gil.

En el conjunt espanyol, els preus han crescut el 5,8% en els últims tres mesos de l'any. Es tracta de l'increment interanual més gran des de 2007.

Des dels mínims de començaments de 2015, el preu de l'habitatge nou i usat s'ha encarit un 11,7%, i es manté un 34,7% per davall dels nivells a què va arribar en 2007. Els preus estan ara en nivells de principis de 2013.

Segons indica Rafael Gil, continua el cicle expansiu del mercat residencial, "creixent consistentment la demanda i augmentant els valors de forma heterogènia".

També et pot interessar