València i Barcelona treballen en una nova llei per a cobrar impostos a l'Església

Argumenten que està deixant de tributar per unes activitats econòmiques per les quals sí que paga qualsevol autònom o empresari

L’església de Sant Joan del Mercat de València organitza una visita panoràmica cada dissabte a les 11:00 hores
Imatge d'arxiu de l’església de Sant Joan del Mercat de València / À Punt NTC

Els ajuntaments de València i de Barcelona treballen, en el marc de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP), en l'elaboració d'un document que permeta la modificació de la llei de mecenatge per a cobrar impostos a l'Església catòlica.

La modificació afectaria exclusivament les activitats econòmiques realitzades directament per confessions religioses o en immobles de la seua propietat i que, per tant, xocarien amb la lliure competència perquè actualment estan exemptes de qualsevol mena de tributació en contra dels dictàmens de la justícia europea, aclareixen des del consistori valencià. Així, totes les activitats socials o vinculades amb el culte mantindrien els beneficis fiscals que els atorga la llei de mecenatge.

El regidor d'Hisenda de l'Ajuntament de València, Borja Sanjuán, i la regidora d'Hisenda de l'Ajuntament de Barcelona, Montserrat Ballarín, han mantingut aquest matí una reunió telemàtica, per a coordinar els treballs, juntament amb diputats del Congrés.

En la trobada, Sanjuán ha explicat el treball desenvolupat per l'Ajuntament de València des de 2015 per a poder cobrar impostos a les confessions religioses per totes aquelles activitats per les quals obtenen un benefici econòmic, tal com ha avalat la justícia europea i ja han reconegut alguns tribunals espanyols.

L'objectiu de la reunió d'aquest dimarts era coordinar-se per a acabar amb els beneficis fiscals injustos que rep hui dia l'Església catòlica a Espanya, que està deixant de tributar per unes activitats econòmiques per les quals sí que paga qualsevol autònom o empresari, ha assenyalat Sanjuán. Uns beneficis que considera del tot il·legals.

El regidor ha explicat que les administracions estan fent ara un esforç per a intentar adaptar aquesta normativa al que ja diu el dret europeu, i que des d’ambdós consistoris es defensa que a igual activitat econòmica, la tributació ha de ser la mateixa.

També et pot interessar

stats